El Palau d’Anglesola estrena el ‘Passaport Edunauta’

Una eina que vol afavorir la participació de tots els infants del municipi a les activitats que s’hi programen durant l’any

El Palau d’Anglesola s’ha sumat al projecte Passaport Edunauta, una eina que vol afavorir la participació de tots els infants del municipi a les activitats que s’hi programen durant l’any. El municipi del Pla d’Urgell és un poble ric en teixit associatiu i això afavoreix un calendari d’esdeveniments al llarg de l’any ben intens. L’objectiu del Passaport és reconèixer els aprenentatges que hi ha en moltes de les activitats obertes que es programen i facilitar la participació del màxim d’infants i famílies. Per això des de l’escola Arnau Berenguer s’ha repartit un llibretó-passaport a tots els infants de 3 a 12 anys. També n’hi ha de disponibles a la Biblioteca Josep Pont i Gol. Aquest passaport es pot segellar participant en les “Activitats Edunautes”, és a dir, en les activitats que entrin en aquesta filosofia d’educació oberta, més enllà de l’aula escolar.

El Passaport Edunauta es basa en una metodologia innovadora i internacionalment reconeguda, els passaports d’aprenentatge (learning passaports), que són eines que catalitzen i connecten tota la potència educativa d’un territori envers l’equitat. A Catalunya porta la iniciativa la xarxa Educació 360, en la qual hi participa el Palau d’Anglesola, amb el suport de la Fundació Jaume Bofill. El Passaport va engegar el curs 2020/21. En aquesta segona edició s’hi ha sumat el Palau d’Anglesola formant part, així, dels 26 territoris que prioritzen l’equitat educativa, que arriben a 9000 infants.

Es farà un tast d’aquest recurs durant el darrer trimestre de curs i, si l’experiència és engrescadora, al setembre es repartirà un nou Passaport i s’implicarà més entitats del municipi al projecte, perquè la voluntat és ampliar el catàleg d’activitats, que sigui divers i tingui valor i qualitat. De moment, durant la Setmana Santa, es podrà segellar a les tardes de jocs que organitza la Biblioteca Pública. També a les nombroses activitats previstes per Sant Jordi, a la bicicletada solidària de finals d’abril o al PalauFest, de 15 de maig, entre moltes d’altres.

A l’estiu se celebrarà una festa amb tots els infants que hagin participat del programa.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.