El Palau d’Anglesola homenatja el seu heroi, Ramon Espinet

Ramon Espinet és el nom del veí del Palau d’Anglesola i bomber que va perdre la vida fa deu anys a l’incendi d’Horta de Sant Joan. Aquest primer de setembre, el seu municipi natal l’ha homenatjat en una jornada emotiva. Familiars i amics seus del cos de Bombers així com veïns i veïnes de la vila s’han aplegat per inaugurar l’Avinguda Ramon Espinet, anteriorment anomenada Monsenyor Josep Pont i Gol. Els hereus i pubilles del poble han estat els encarregats de descobrir la placa amb el nom d’aquest nou vial urbà, que vol recordar i transmetre els valors d’un heroi a tothom que hi passi.

La placa s’ha arrelat a les branques d’una alzina plantada especialment per a l’ocasió, que emula la vegetació de l’Horta de Sant Joan i que s’ha omplert de missatges en record a la persona i tasca del Ramon. Prèviament a la seva descoberta, ha tingut lloc la 35a Marxa Cicloturista, que ha fet parada al parc de bombers de Mollerussa, on Espinet va treballar-hi.

A banda de l’homenatge d’aquest diumenge, emmarcat en la programació de la Festa Major del Palau d’Anglesola, el Casal d’Estiu del municipi, la revista Avenç del Palau, i els Amics del Camí també han dut a terme altres actes al llarg d’aquest estiu per recordar la figura del Ramon Espinet una dècada després de la seva mort.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.