El Palau d’Anglesola manté congelats els impostos municipals per l’any que ve

Façana de l’edifici consistorial del Palau d’Anglesola.

 

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat en el Ple municipal d’avui i per majoria absoluta el nou pressupost per a l’exercici 2017. El pressupost aprovat per a l’exercici vinent és de 1.548.780 euros i és més baix que el del 2016 a causa del capítol d’inversions, ja que l’exercici passat contemplava inversions importants i en l’exercici 2017 no hi haurà inversions elevades. Pel que fa al volum o import total, el pressupost per a l’exercici 2017 torna a ser molt similar al de l’exercici 2015.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi explica que en el capítol d’inversions, per a l’exercici 2017 es preveu l’arranjament de diversos carrers i l’asfaltat de dos camins municipals. “Igualment, es faran millores en el recinte de les piscines i s’adquirirà maquinària per a millorar la capacitat d’efectuar reparacions i petites obres per part de la brigada municipal”, apunta l’alcaldessa. Destaca també l’establiment d’una partida específica per a la construcció d’un parc de salut municipal.

Pel que fa a la recaptació, el consistori continua amb la congelació dels impostos i taxes. “El tipus municipal de l’IBI de rústica ja es va rebaixar fa un any, i enguany continuarà amb el valor rebaixat del 0,7. Pel que fa al tipus d’IBI d’urbana, continuarà al valor del 0,5 que contempla l’ordenança municipal, essent per tant un dels més baixos de la comarca”, descriu Meseguer.

Pel que fa a la taxa de recollida d’escombraries, l’equip de govern ha optat per mantenir-la sense increment malgrat la pujada en el cost del servei, increment que ha provocat que molts municipis de la comarca hagin augmentat la taxa en un 5% per al proper exercici. “En el cas de l’Ajuntament del Palau, l’actual equip de govern hem decidit esperar al proper exercici per tal de veure quina ha estat la pujada real del servei i aleshores aplicar un increment ajustat d’acord amb el cost real”, diu l’alcaldessa. Cal recordar que legalment, els ajuntaments han d’aplicar taxes de forma que es cobreixi pràcticament el cost del servei, si més no al llarg d’un període de diversos anys.

La resta d’impostos municipals, que són l’IAE i l’impost sobre vehicles, romanen un any més congelats, així com les altres taxes, que no varien respecte a l’any passat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.