El Palau d’Anglesola participa en el projecte ‘Som Aquí!’ per prevenir la violència masclista

Especialistes i escolars han elaborat conjuntament un model d’actuació

L’Observatori Social de la Fundació ‘la Caixa’ va presentar aquest dijous els resultats del projecte “SomAquí!’, un treball que ha dirigit la Universitat de Girona, i en el qual hi han participat els municipis del Palau d’Anglesola, Tortosa, i Vic.

A partir de les dades obtingudes en les enquestes, l’objectiu principal del projecte SomAquí! ha estat la creació d’un model d’actuació útil per als centres educatius a l’hora de contribuir a radicar la violència masclista que infants i joves viuen a les seves llars. L’elaboració s’ha dut a terme amb la col·laboració alumnes de Figueres, Girona, el Palau d’Anglesola, Tortosa i Vic, partint de la base que els infants tenen dret a participar activament en els temes que els afecten encara que siguin sensibles.

El tema del treball científic que s’ha dut a terme els darrers tres anys, ha estat el paper de la infància i adolescència en la detecció de la violència masclista i el que es pot fer des dels centres educatius. En el transcurs de l’acte es van presentar els resultats de la recerca que mostren que el 10 % d’infants ha viscut una situació de violència masclista a casa seva.

Per part dels representants de polítiques de protecció de la infància van participar Arantxa Ribot, Núria Valls, Anna Chillida, i dels promotors del grup de recerca Liberi de la Universitat de Girona, Carme Montserrat i Pere Soler.

Ara cal que els resultats que ha aportat la joventut, l’emprenedoria de tots els equips implicats i la documentació que se n’ha derivat, serveixi per ajudar en l’objectiu: lluitar des dels centres escolars contra tota mena d’abús i adquirir seguretat i confiança en transmetre-ho.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.