El Palau d’Anglesola pavimentarà dos nous camins

camimolinet2L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat els expedients de contractació de les obres de pavimentació dels camins de Tàrrega i del Molinet. El tram que es pavimentarà del camí del Molinet té una llargada de 670 metres i va des de la cruïlla de la carretera del Poal fins al pont del canal auxiliar. Pel que fa al camí de Tàrrega, situat a l’est del terme del Palau, es pavimentarà el tram que va des de la cruïlla amb el camí de Golmés fins al límit del terme municipal, on el camí entra al terme de Vila-sana. Aquest tram que té uns 380 metres.

Les obres consistiran en primer lloc en un reperfilat i compactat de l’esplanada existent amb aportació de material granular, a fi de deixar les pendents adients. La pavimentació es realitzarà amb aglomerat en calent mitjançant una capa de 5 cm de mescla bituminosa estesa i compactada. En ambdós casos, l’amplada de pavimentació serà d’uns 5 metres, a fi de facilitar el pas de la maquinària agrícola que és la que sovint transita per aquests camins. També es durà a terme la senyalització horitzontal i vertical dels dos camins.

Carles Esquerda, Regidor d’Agricultura, explica que la contractació de les obres, es farà pel procediment obert simplificat i de tramitació reduïda, amb caràcter urgent per raons d’interès públic. “Aquest dos camins municipals dels quals ja s’havia elaborat el projecte per part dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ara són de terra, però per la seva proximitat al casc urbà i per la gran freqüència de pas de vehicles, convé asfaltar-los”, diu Esquerda.

El pressupost del camí del Molinet és de 58.250 euros, d’acord amb el projecte aprovat. “L’obra d’aquest camí s’ha inclòs dins el Pla extraordinari d’inversions locals de la Diputació de Lleida, anualitat 2018, i gaudeix d’una subvenció de 32.248 euros amb càrrec a la Diputació”, detalla el regidor. Pel que fa al camí de Tàrrega, el pressupost de licitació és de 31.168 euros. “Aquesta obra s’acollirà al Pla de subvencions per a inversions en camins públics per al període 2018-2020 del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, el qual atorgarà una subvenció de 30.435 euros”, especifica Esquerda.

L’Ajuntament ha publicat la licitació al perfil del contractant. “Les obres s’adjudicaran probablement durant les properes setmanes i s’espera que puguin estar finalitzades abans de l’estiu”, finalitza Carles Esquerda.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.