El Palau d’Anglesola posa en marxa la Llei de Transparència de les Administracions Públiques

Façana de l’Ajuntament d’El Palau d’Anglesola.

 

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola posa en marxa la Llei de Transparència de les Administracions Públiques, la qual regula conceptes bàsics com són la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i el govern obert, per poder parlar d’una administració que dóna compliment al principi de legalitat i de qualitat en les seves actuacions.

Aquesta llei neix de la necessitat de donar eines als ciutadans, que són els destinataris finals dels serveis públics, a fi que puguin conèixer quines són les funcions de les administracions, com es duen a terme aquestes funcions i sobretot, amb quins recursos. També té com a objectiu mostrar l’aplicació i el control d’aquests recursos públics, el que es coneix com control pressupostari.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que a fi de poder demostrar als ciutadans la transparència del consistori, l’equip de govern ja fa uns mesos que treballa per implementar aquesta llei i promoure entre els ciutadans l’accés a la informació pública i el bon govern. “Així doncs, al web de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola ja s’hi troba una pestanya amb el títol ‘Transparència, tràmits i serveis’, la qual dóna accés a la seu electrònica on s’hi troba informació pública, clara i directa sobre tots els aspectes del funcionament municipal. Entre aquesta informació cal destacar: organigrama i càrrecs; pressupostos, liquidacions i altres aspectes dels comptes municipals; ordenances, acords i edictes; contractació d’obres i serveis, així com el seu seguiment, i un seguit d’informació que progressivament s’anirà posant a disposició de tot el públic” explica Meseguer.

Aquest procés d’implementació de la Llei de Transparència ha entrat en vigor l’1 de gener d’enguany i es fa amb la tutela de la Generalitat, que facilita el suport informàtic i l’orientació necessària per tal de donar compliment a la normativa vigent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.