El Palau d’Anglesola reordena el transit en les entrades i sortides dels escolars

L’operari municipal, tallant el transit durant la sortida dels escolars.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha decidit ordenar el trànsit que circula per l’Avinguda de Sant Roc, en el punt del pas de vianants que dóna accés a les escoles, amb la finalitat de donar més seguretat al nens i nenes que han de creuar l’avinguda. En concret, un operari municipal se situarà en el pas de vianants i tallarà el trànsit quan hi ha escolars que volen travessar l’avinguda. Aquesta operació es repetirà en cada horari d’entrada o sortida d’alumnes, és a dir, quatre vegades al dia, en què l’operari municipal estarà pendent durant uns 20 minuts del creuament dels escolars i obligarà els vehicles que passen per l’avinguda a aturar-se i respectar el pas de vianants.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que tot i estar força senyalitzat, aquest pas de vianants continua sent perillós ja que un bon nombre de vehicles no respecten la limitació de velocitat que és del 30 quilòmetres hora en aquest punt. “L’avinguda de Sant Roc constitueix el tram urbà de la carretera LV-3321 al seu pas pel Palau d’Anglesola, i presenta un trànsit elevat de tot tipus de vehicles ja que uneix la sortida de l’autovia per Fondarella amb altres poblacions del Pla d’Urgell, com són El Poal, Bellvís o Linyola”, explica l’alcaldessa.

“No obstant, la solució definitiva al problema del trànsit que creua el casc urbà ha de ser la construcció de la variant oest, que tot i estar projectada des de fa més de vints anys, encara no s’ha adjudicat”, apunta Meseguer. En aquest sentit, el consistori continuarà insistint davant la Generalitat per tal que s’accelerin els tràmits a fi que la variant pugui adjudicar-se aviat. Recordem que fa poc més d’un any es va produir un atropellament greu d’una nena en aquest mateix pas de vianants.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.