El Palau d’Anglesola rep un ajut de 1,5 M€ per desenvolupar projectes d’eficiència energètica i mobilitat sostenible

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, coneix els projectes que rebran l’ajut de l’IDAE dins el Programa DUS 5000, finançat amb fons europeus

El Palau d’Anglesola rebrà  un ajut de 1.528.140 euros per desenvolupar projectes relacionats amb l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible dins el municipi. L’ajut concedit forma part del  programa DUS 5000, adreçat a municipis de repte demogràfic, és a dir, amb una població inferior a 5.000 habitants. El programa el gestiona el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) i està finançat amb fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d’Espanya.

Acompanyat per l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balsells, el subdelegat ha conegut els diversos projectes que el municipi durà a terme com ara la reforma en tancaments, envoltants tèrmics, instal·lacions fotovoltaiques i d’aerotermia en el pavelló poliesportiu i l’edifici consistorial, així com en d’altres equipaments municipals com el Casal d’Entitats o l’Escola Sant Roc. L’ajut concedit també inclou actuacions en matèria de mobilitat sostenible relacionades amb la pacificació del trànsit en el municipi, els vehicles elèctrics d’ús municipal i l’habilitació d’un carril bici per facilitar l’accés a l’escola amb bicicleta.

El subdelegat ha volgut posar en valor el Programa DUS 5000 en petits municipis com el Palau d’Anglesola “perquè permetrà tirar endavant projectes rellevants per al municipi en qüestions tant importants com l’eficiència i l’estalvi energètic, a més a més d’introduir mesures que aposten per una mobilitat més sostenible de la que, sens dubte, es beneficiaran els veïns”.

L’ajut ara concedit al Palau d’Anglesola se suma als més de 35 projectes d’energia verda en 30 municipis lleidatans que ja s’han resolt de forma favorable dins la convocatòria d’ajuts del programa DUS 5000. L’IDAE continua immers en la tasca d’avaluació de les sol·licituds presentades per part dels ajuntaments i ens locals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.