El Palau d’Anglesola rep un ajut per arranjar el camí municipal que serà part de la futura variant

El camí que s'asfaltarà. FOTO: Ajuntament del Palau d'Anglesola.

El camí, del qual es pavimentarà un tram de 700 metres. FOTO: Ajuntament del Palau d’Anglesola.

 

L’ajuntament del Palau d’Anglesola rebrà un ajut en espècie per part de la Diputació de Lleida consistent en l’execució de les obres de reparació del ferm del camí municipal que hi ha entre la rotonda de la carretera LV-3321 i el camí de Bellvís. Aquesta via, tot i ser de titularitat municipal, discorre pel que ha de ser la futura variant del Palau, la qual ha de desviar el trànsit que travessa el casc urbà en direcció a Bellvís i El Poal, venint des de Fondarella.

Les obres consistiran en la pavimentació del tram de camí esmentat, de 700 metres de longitud, mitjançant un reg asfàltic de tres capes, en una amplada de cinc metres. Aquesta actuació és provisional per posar fi a les molèsties que pateixen els veïns i a l’espera de la construcció definitiva de la variant, que tot i estar projectada des de fa anys, per motius pressupostaris encara no s’ha adjudicat. Les obres comencen aquesta setmana i duraran aproximadament 15 dies.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que l’Ajuntament del Palau d’Anglesola va sol•licitar a la Diputació de Lleida una solució a les molèsties que ocasiona el trànsit que, per no creuar el casc urbà i en absència de la variant, utilitzen el camí que ara s’arranjarà. “Aquest elevat volum de trànsit, en particular de vehicles pesants com camions i tractors amb remolc origina contínuament pols que afecta les vivendes properes”, apunta l’alcaldessa.

En data 5 de juliol, la Diputació de Lleida va encarregar a les empreses Benito Arnó SAU i Sorigué ACSA SAU, l’execució de les obres en base a la valoració econòmica realitzada pel Servei de Vies i Obres, que ascendeix a la quantitat de 59.970 euros. “La concessió d’aquest ajut en espècie de la Diputació ha estat molt ben rebuda per part del consistori del Palau d’Anglesola i dels veïns afectats per la pols que actualment origina el trànsit. El manteniment i conservació d’aquest tram de camí serà responsabilitat de l’Ajuntament ja que continua sent de titularitat municipal”, finalitza Meseguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.