El parc de Bombers de Mollerussa, al límit del tancament

Captura de pantalla 2019-02-01 a las 18.35.58
L’Agrupació de Bombers de CCOO ha alertat que el parc de Bombers de Mollerussa està a punt de tancar perquè el pròxim 1 de març 3 bombers marxaran en comissió de serveis a Lleida i es quedaran ”sota mínims”. En aquest sentit, des del sindicat asseguren que la situació es fa ”insostenible” ja que ara es disposa d’un 30% menys de bombers que al 2003 i en canvi, la població de Mollerussa i comarca ha crescut un 40 i un 20% respectivament. Amb aquesta situació, afegeixen que no es podrà garantir la seguretat d’esdeveniments importants com la Fira de Sant Josep i que en els incendis a indústries no es podrà intervenir fins que arribi ajuda dels parcs de Tàrrega o Lleida.

L’Agrupació de Bombers de CCOO assegura que a partir del març, al parc de Mollerussa hi haurà 3 bombers de guàrdia, i que amb aquesta dotació ”no es pot garantir la resolució de cap servei”. Posen com a exemple els focs d’habitatge com el de Badalona, on passats deu minuts ja hi havia 40 bombers i dues autoescales, però asseguren que si això passés a Mollerussa, es tardaria entre 20 i 25 minuts amb només tres bombers i sense cap autoescala. Des del sindicat es recorda la importància dels 15 minuts primers en una emergència.

Així mateix, assenyalen que la situació es veu agreujada per l’extensió del territori on es dona cobertura; tot el Pla d’Urgell, Bellpuig, i part de les Garrigues, ja que en aquesta darrera comarca no hi ha cap parc de bombers professionals.

D’altra banda, el sindicat alerta que el parc de Mollerussa disposa d’un furgó de risc químic que ara quedarà inoperatiu ja que es necessita una ”alta especialització” per utilitzar el material i les maniobres. Asseguren que és l’únic vehicle d’aquestes característiques que hi ha a la demarcació de Lleida i això comportarà que no es pugui donar un servei eficient a les intervencions de productes químics, biològics i radiològics, en industries i en el transport per carretera i ferrocarril. Segons CCOO les reivindicacions amb aquest equipament es remunten als anys 90, la dotació mínima hauria de ser de 6 bombers per donar resposta a aquest tipus de servei amb unes mínimes garanties.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.