El Pla de Transició al Treball forma 24 joves de Mollerussa i Tàrrega per donar-los una sortida laboral

Final de curs del Pla de Transició al Treball. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

Final de curs del Pla de Transició al Treball. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

El Centre Cultural de Mollerussa va acollir ahir al vespre la festa de cloenda del curs 2016-2017 del Pla de Transició al Treball, que organitza el departament d’Ensenyament conjuntament amb els consistoris de Mollerussa i Tàrrega, amb l’objectiu de poder donar una sortida laboral a nois i noies que no han superat l’ESO. Dels 24 joves que han seguit el curs repartits entre Mollerussa i Tàrrega, un 60% han superat la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.

L’acte de lliurament dels diplomes va estar presidit pel director dels Serveis Territorials, Miquel Àngel Cullerés, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i la regidora d’Ensenyament de Mollerussa, Mònica Segués.  Cullerés  va assegurar als joves i a les seves famílies que “la formació és una garantia” de cara al futur i es va mostrar satisfet que l’administració pugui donar amb aquest programa que va començar al 2001 una “cobertura extra a uns joves que segueixen un altre itinerari”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega  va voler reconèixer l’esforç fet per aquest joves i va destacar la “importància de la formació per a tenir una segona oportunitat”. La regidora d’Ensenyament, per la seva part, va afirmar que aquest programa “és una escletxa de futur” per aquest joves per poder trobar una sortida i va assegurar que l’Ajuntament que representa continuarà amb el compromís de seguir treballant per ajudar als joves a formar-se.

Els nois i noies que hi han participat han pogut adquirir diferents coneixements teoricopràctics per desenvolupar tasques com a auxiliar de comerç, d’oficina i en l’atenció al públic amb l’objectiu d’inserir-se laboralment en aquest sector professional. Per a l’any vinent ja està oberta la matrícula d’inscripció a les oficines de La Banqueta. El curs, que és gratuït i està a adreçat a joves entre els 16 i els 21 anys, començarà al setembre i compren també pràctiques en empreses col·laboradores.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.