El Pla d’Urgell assegura que hi ha control sobre els casos de covid-19 i no es preveu cap confinament perimetral

00057.MTS.Imagen fija001

En els propers dies es preveu habilitar una o dues zones per ubicar els possibles positius a la campanya de la fruita

El president de Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha volgut desmentir alguns rumors que corren des de fa dies que apunten a un possible confinament perimetral de la comarca pels casos de covid-19 i ha assegurat que no s’està en “situació d’alarma”. Panadés ha reconegut que els casos han augmentat els darrers dies als pobles del Pla d’Urgell però “com a tot arreu” i ha volgut deixar clar que no hi ha brots i que tots són lleus. A principis de la setmana que ve, està previst establir una o dues zones a la comarca per aïllar temporers que puguin donar positiu de coronavirus. Així mateix, s’exigirà a tots els municipis on hi ha fruita que facin una zona de cribratge.

Rafel Panadés ha assegurat que no és cert que tots els temporers del Segrià es desplaçaran cap a la comarca, perquè la realitat és molt diferent de la del Baix Segre, tant pel volum de persones que calen per treballar com per la producció de fruita, que és molt inferior. En aquest sentit, ha afegit que la situació està, de moment, controlada a cada municipi, on s’està fent un cens de tota la gent que treballa a la fruita.

Al Pla d’Urgell la campanya de la fruita comença a finals de juliol i principis d’agost, ja que hi predominen sobretot varietats de fruita de llavor com la pera i la poma. En els darrers dies i després del confinament perimetral del Segrià, han corregut molts rumors que apuntaven a un possible confinament del Pla d’Urgell per l’inici de la campanya de la fruita.

Des del Consell Comarcal també s’ha volgut remarcar que Atenció Primària no està col·lapsada en aquests moments a la comarca. Així mateix, Panadés ha explicat que Salut els ha deixat clar que si hi arriba a haver algun cas entre els temporers, el més important és trencar de seguida la cadena de transmissió per frenar contagis.

Entre els 16 municipis que hi ha al Pla d’Urgell hi ha un total de 282 casos de coronavirus acumulats des de l’inici de la pandèmia. La majoria, 130, són a Mollerussa i del total, 62 (un 22%) s´han registrat en les darrers dos setmanes. Els municipis més afectats a banda de la capital, són Torregrossa, amb 31, Bell-lloc d’Urgell amb 21 i Linyola amb 17.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.