El Pla d’Urgell, parada d’un camí de Sant Jaume solidari per l’Asier i l’Anna

L’Albert Palacio arriba al Cafè Modern de Castellnou de Seana, punt de recepció dels peregrins del Camí de Sant Jaume. És mosso d’esquadra i fa aquesta ruta per ajudar a l’Asier, un nen de 10 anys que pateix una malaltia minoritària.

En aquest establiment li posen el segell que certifica que ha completat una etapa del camí. En el seu cas és la 58, ja que el passat 4 de març va sortir a peu des de Roma. És la primera vegada que duu a terme una aventura com aquesta, tot i que coneix molt bé el camí de Sant Jaume i serà la quinzena vegada que arriba a Santiago de Compostel·la.

Aquest cop porta fets més de 2.000 quilòmetres, fent nit en albergs com aquest. En cadascuna de les parades intenta aprofitar per conèixer el patrimoni local i també per comprar productes amb els que agafar forces per a l’endemà. Un comportament típic com el d’un peregrí més dels que segueixen aquest recorregut, que cada cop són més.

La ruta de l’Albert té una motivació diferent a la de la majoria. Un cop signat el llibre de visites, és el moment de tornar a fer passos per assolir el seu objectiu. Avui l’acompanyen companys de feina que s’uneixen en aquest camí per aconseguir fons per a què malalties com la de l’Asier s’investiguin i puguin arribar a tenir cura.

De moment, porta uns 18.000 euros recollits, la majoria de donacions particulars. La idea és anar incrementant aquesta xifra amb les aportacions que li fan en persona i les que arriben per Internet. Un cop arribi a Santiago, no s’aturarà ja que aleshores inicia un nou camí de 170 quilòmetres per l’Anna, una nena de 5 anys a la que també vol ajudar. Per ella anirà fins a Fisterra i des d’allà es desplaçarà a Muixia, final del seu trajecte solidari.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.