El Pla d’Urgell recupera el 84% dels residus que van a les deixalleries

Fotografia reunió presidenta ACUDAM amb el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

  • El president del Consell Comarcal s’ha reunit aquest divendres amb la presidenta d’ACUDAM per explorar vies de col·laboració per a la recuperació de mobles i objectes de decoració que, un cop restaurats, poden tenir una nova utilitat
  • Més de 10.500 serveis es van registrar a les deixalleries el 2018

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell gestiona tres deixalleries comarcals: dues de fixes, i una de mòbil.  En concret, és titular de les instal·lacions ubicades a Castellnou de Seana, mentre que per delegació de  l’Ajuntament de Mollerussa també es fa càrrec del servei que es presta a la capital del Pla d’Urgell. La tercera deixalleria és mòbil i itinerant pels pobles. En global, comptabilitzant-ne les tres, l’any 2018 es van recollir 1.884 tones de residus i d’aquestes, 1.586,08, és a dir, el 84,1% es van poder recuperar posteriorment a plantes de reciclatge i valorització, segons consta als informes anuals de recollida de residus del Servei de Media Ambient. El nombre d’usuaris es va situar en les 10.528, xifra a l’alça respecte al 2017.

Per tal de fomentar encara més l’ús de les deixalleries comarcals, el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal té diferents projectes sobre la taula, que podria activar aquest mateix any. Un d’ells passa pel reaprofitament del material que es recupera a les deixalleries, com ara bicicletes, mobiliari per la llar o objectes de decoració.

Segons ha explicat Rafel Panadés, “les deixalleries comarcals reben molts materials que, amb una petita actuació de neteja o reparació, poden ser adequats per donar-los una segona vida. Totes i cadascuna d’aquestes accions contribueixen a garantir la vida útil de l’abocador comarcal per més anys”, ha reblat. Amb aquesta voluntat, la presidenta d’ACUDAM, Angelina Roure, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, s’han reunit per explorar possibles vies de col·laboració. Així mateix, el Consell Comarcal també podria posar en servei properament una aplicatiu que facilitaria l’intercanvi d’objectes de la deixalleria, recuperats i preparats per a un segon ús.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.