El Pla d’Urgell vol reciclar més del 50% dels residus que generi l’any 2020

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol que el percentatge de recollida selectiva a la comarca superi el 50% l’any 2020. I és que actualment, tot i la millora en aquest aspecte de la capital, Mollerussa, que ha passat del 27% al 45% en els darrers quatre anys, no s’aconsegueix reciclar la meitat de la brossa que es genera al territori. Per aquest motiu, l’ens engegarà a partir de l’octubre una campanya de sensibilització ciutadana per tal d’assolir aquesta fita, que també és una de les obligacions que ha fixat la Unió Europea per a l’any vinent.

L’any passat van arribar 9.100 tones de residus a l’abocador comarcal ubicat a Castellnou de Seana, una xifra similar a la dels darrers anys però que inicialment es vol reduir amb dues accions a curt termini. La primera serà la publicació via xarxes socials d’un seguit de vídeos per conscienciar la població de la importància de reciclar, i també, de fer-ho correctament, ja que la presència d’impropis i l’abandó de voluminosos als contenidors són els dos problemes més freqüents actualment en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la segona mesura serà una aplicació mòbil anomenada ‘COMANOU’ que facilitarà la reutilització d’objectes i comptarà amb la col·laboració d’ACUDAM.

Així mateix, les directives europees també obliguen a fer un pretractament del rebuig destinat als abocadors de residus municipals. Per aquesta raó, des de l’ens comarcal consideren “probable” la construcció d’una planta de pretractament a la comarca.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.