El Ple aprova facilitar la retirada de 15 plaques franquistes que hi ha en edificis d’habitatges de la ciutat

El Ple de Mollerussa d’aquest dijous ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana en la que s’insta a la retirada dels símbols franquistes que resten a la ciutat, concretament, una quinzena de plaques que hi ha en edificis d’habitatges. Els propietaris rebran una notificació per explicar-los que, si ho volen, tenen l’opció que l’Ajuntament assumeixi aquesta tasca de forma gratuïta.

A la sessió s’ha aprovat, amb l’abstenció del PP i dels socialistes, augmentar un 3 per cent les taxes de les escoles bressol i de l’escola de música. Els republicans també han presentat una moció, amb el suport de la resta de grups de l’oposició, que proposa incrementar la freqüència de plens ordinaris. L’equip de govern hi ha votat en contra, considerant que l’actual sistema ja funciona i que és el que va quedar fixat ara fa un any en el cartipàs municipal. Tot i així, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha mostrat obert a dialogar sobre aquesta qüestió.

També dins el capítol de mocions, l’equip de govern ha presentat una en rebuig al Tribunal Constitucional per haver suspès la norma catalana de mesures urgents per fer front a l’emergència en habitatge i la pobresa energètica. Esquerra s’hi ha sumat a la moció i els socialistes hi han votar a favor, mentre que el Partit Popular s’ha abstingut al·legant un desacord en la forma però no en el contingut.

Els republicans també han instat a l’adhesió de Mollerussa al pacte d’alcaldes i l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, moció que ha comptat amb el suport del PSC, l’abstenció dels populars i el vot contrari de l’equip de govern. Finalment, els socialistes n’han presentat una altra, aprovada per unanimitat, que demana una regulació per aprofitar l’excedent alimentari a Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.