El Ple de Mollerussa aprova el compte general del 2014 amb els vots de l’equip de govern, PP i ERC i l’abstenció del PSC

Amb els vots a favor de l’equip de govern, del PP i d’Esquerra Republicana i l’abstenció del PSC, el Ple de l’Ajuntament de Mollerussa ha donat llum verda aquest dimecres el compte general del 2014. Tot i que aquest document té un caràcter purament tècnic, en la sessió extraordinària s’ha aprofitat la seva aprovació per analitzar, en termes econòmics, l’estat de la ciutat.

En aquest sentit, els socialistes han lamentat que els ajustos duts a terme en el passat exercici hagin causat una falta d’inversions a la capital del Pla d’Urgell. Mentre, els republicans han volgut deixar clar que l’històric endeutament del consistori mollerussenc també és responsabilitat d’anteriors equips de govern de Convergència.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa ha dit que el compte general reflecteix com l’ajuntament ha complert amb la llei d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa. En aquest sentit, ha explicat que la xifra d’endeutament es situava al 2014 al 103 per cent i que la tendència és que enguany acabi en el 98 i, al 2016, arribi a ser del 85 per cent, aproximant-se al 75 per cent que fixa el marc legal actual per a que els municipis puguin endeutar-se. També ha destacat que l’informe ratifica que al 2014 es va tancar el pla de sanejament de la Generalitat, el tercer que havia demanat el consistori.

Solsona també ha remarcat el fet que, durant tres anys consecutius, els comptes s’han tancat sense consignació pressupostària, el que vol dir que no ha calgut reservar una part dels diners de l’exercici posterior a fer front a despeses de l’any anterior. L’alcalde s’ha mostrat confiat en poder liquidar el Pla d’Ajust de l’Estat abans del termini, que conclou al 2022.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.