El Ple de Mollerussa aprovarà una moció de suport a l’acolliment de refugiats

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollerussa i els grups municipals d’Esquerra, PSC i Partit Popular aprovaran en la sessió ordinària del ple d’aquest dijous una moció de forma unitària sobre l’acollida de refugiats. En aquest sentit, han acordat instar a la Generalitat i l’executiu de l’Estat a què defineixin els recursos que seran necessaris per a poder dur-lo a terme. Tot i que a la capital del Pla d’Urgell no hi ha muntada una xarxa d’acolliment per al col·lectiu, el municipi vol mostrar-se sensible davant d’aquesta realitat i per això està disposat, entre d’altres, a mediar amb possibles famílies que vulguin tenir refugiats a casa seva. Tot plegat, mantenint els actuals serveis socials que es presta a la població.

Mentre, el ple també donarà llum verda a una moció de la UGT que té com a objectiu negociar amb els responsables de les polítiques d’ocupació mesures destinades al col·lectiu de desocupats de majors de 55 anys. La idea és fomentar la seva ocupabilitat i, d’alguna manera, donar garanties que un cop es jubilin cobraran una pensió raonable.

La sessió servirà per donar compte sobre diferents aspectes econòmics com ara l’estat d’execució del pressupost general i de la situació de la tresoreria. En aquest sentit, es parlarà del període mig de pagament a proveïdors, que s’ha situat per sota dels 30 dies tal i com estableix la llei actual i on, fins i tot, algunes factures s’han pogut abonar per avançat. A més, al segon trimestre d’aquest 2015, només va quedar pendent de pagament una factura d’un import de 5,58 euros.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.