El ple de Mollerussa debat com millorar “la imatge” del municipi coincidint amb la campanya de Nadal

El grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Mollerussa han demanat aquest dijous en ple ordinari millorar les prestacions del servei de jardineria perquè el municipi presenti una imatge més atractiva coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal. Concretament, assenyalen que precisament les jardineres d’alguns carrers segueixen sent punts d’abocament de residus. A més, lamenten també que un problema recurrent a la ciutat en aquesta època de l’any com els excrements d’estornells ha tornat a ser motiu de queixes per part de veïns i veïnes.

En aquest sentit, l’equip de govern ha indicat que a banda d’un tècnic, el consistori està analitzant també si l’empresa adjudicatària del servei de jardineria està complint amb el contracte establert i que s’implantaran noves mesures per evitar l’afluència d’aquestes aus.

Altrament, el Ple va aprovar adjudicar a l’empresa General Pasta la gestió del Bar L’Amistat per un termini de vuit anys prorrogable a dos més. Com a contraprestació, la firma haurà de fer una inversió de 89.000 euros en millores a l’establiment. El punt va tirar endavant amb els vots a favor de JuntsxMollerussa i del PP i les abstencions del PSC i d’ERC.

D’altra banda, es va aprovar una modificació de crèdit per un import de 25.000 euros amb l’objectiu d’incorporar al pressupost del consistori la paga i senyal per comprar l’antic local de La Caixa als baixos de l’ajuntament. Hi va votar a favor l’equip de govern i en contra tots els grups de l’oposició.

En canvi, va haver-hi unanimitat per sol·licitar a la Generalitat que deixi sense efecte l’Àrea Residencial Estratègica de Mollerussa, que el 2009 preveia la construcció de 1.700 habitatges en una zona de 20 hectàrees entre l’estació d’autobusos i el Parc de Bombers i que ara per ara no es contempla desenvolupar.

Per últim, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC sobre la violència de gènere agreujada per la Covid i una altra de JuntsxMollerussa per declarar l’esport essencial. També es va aprovar la del PSC per donar suport al teixit esportiu davant l’aturada amb el suport de JuntsxMollerussa i PP i l’abstenció d’ERC. Així mateix, es va donar llum verda a la presentada per JuntsxMollerussa per destinar 383.000 euros al 2021 pel programa Reactivem Mollerussa amb els vots a favor del PSC i el PP i en contra d’ERC.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.