El Ple del Consell aprova per unanimitat els plecs de la concessió del menjador escolar

Més de 1.100 alumnes participen als tallers de l’ens sobre prevenció de residus

El Ple del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, celebrat ahir dilluns dia 4 de juliol, va aprovar per unanimitat els plecs de la concessió del menjador escolar que es licitaran aquest estiu per a la prestació d’aquest servei a 11 escoles de la comarca a partir del curs vinent.

En base a la resolució de 17 de maig de 2022 del departament d’Educació i, així també,  d’acord amb l’aprovació per part de la Generalitat de preus superiors per a 5 centres de la comarca del Pla d’Urgell, es va dur a consideració del Ple l’actualització de les condicions del servei. Tal com ha explicat el gerent del Consell, Carles Esquerda, “aquest increment no suposarà un sobrecost per a les famílies usuàries fixes del menjador, sinó que l’assumirà l’Administració. L’hem sol·licitat perquè apostem pels menjadors en les zones rurals, amb escoles petites.”

Així mateix, el plenari també va donar  llum verda per majoria de vots als convenis que el Consell Comarcal subscriurà per al proper curs escolar amb 7 AMPES i un ajuntament de la comarca per la gestió indirecta del servei de menjador. “Després d’un llarg procés participatiu, hem convingut en posar en funcionament per primer cop al Pla d’Urgell 3 fòrmules de gestió: la gestió directa a través d’empreses; la col·laboració amb les AMPES i, també com a novetat, la col·laboració amb els ajuntaments que així ho hagin sol·licitat”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés.

Foto: Cedida per l’Escola Minyons d’Urgell de Fondarella
Més de 1.100 alumnes participen als tallers del Consell sobre prevenció de residus

Més de 1.100 alumnes han participat aquest curs escolar als tallers organitzats pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell en escoles i instituts de la comarca sobre com evitar el malbaratament alimentari (33 tallers) i fomentar la  prevenció de residus (29 tallers).

En el primer cas, els 33 tallers estaven adreçats a més de 700 escolars  de cinquè de Primària i primer d’ESO. S’hi exemplificaven accions on els alumnes es podien veure més implicats, ja sigui en l’àmbit escolar com en el domèstic (l’esmorzar, el menjador escolar, els àpats familiars, la compra, etc.).

En els altres tallers, amb una participació de 449 alumnes de 4rt de primària, la dinàmica consistia en analitzar la motxilla ecològica de l’aula, estudiant els envasos generats per l’esmorzar.

Aquestes accions formen part d’un conjunt més ampli d’activitats desenvolupades al llarg de tot el curs amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i amb la voluntat de fomentar la prevenció dels residus, ateses les Directives sobre gestió de residus.

En aquest sentit, destaquen els jocs d’escapament o “scape room” en línia a l’abast dels alumnes de Cicle Mitja i Superior  (per treballar en grups d´una forma divertida la temàtica de la prevenció de residus i el foment del reciclatge) o el lliurament d’embolcalls reutilitzables tipus Boc’n roll i 300 carmanyoles.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.