El Poal solidari recapta al voltant de 3.000 euros pels refugiats sahrauís

El Poal solidari ha recaptat al voltant de 3.000 euros (queda per restar una part de despeses de l’import total) per ajudar a millorar la qualitat de vida de la població sahrauí, que l’any 1975, arran de la “Marxa Verda” i el conflicte amb el govern marroquí, es va veure obligada a abandonar la seva terra i establir-se en els diferents campaments de refugiats, on ja fa més 40 anys que hi viuen.

Alguns d’ells se situen a la província de Tindouf, a Algèria, i concretament a la wilaya d’Auserd, es porta a terme un projecte d’empoderament de les dones joves, que serà on es destinarà la recaptació d’una jornada solidària que ha comptat amb diferents actes al llarg del dia com una xocolatada i un dinar popular, activitats per als més petits, i els testimonis d’un refugiat sahrauí i de dos cooperants en els camps, els quals han donat a conèixer a veïns i visitants aquesta realitat durant la cita organitzada per un grup de joves del Poal i d’altres poblacions lleidatanes com Balaguer o Golmés.

Així mateix, la jornada també ha servit per dinamitzar la vida del poble. Cal destacar, que també es van vendre més de 100 camisetes solidàries i de record de la jornada.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.