El Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal estableix un nou rècord de participació amb 90 obres

La 21a edició del premi de poesia Maria-Mercè Marçal estableix un nou rècord de participació i comptarà amb 90 obres originals. Una xifra que supera les 62 presentades en l’edició passada i que augmenta en més d’un 50% respecte a la de fa dos anys.

El jurat del certamen format per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Àngels Marzo, Joan Cornudella i Ramon Rubinat descobrirà el nom del vencedor durant la vetllada literària que se celebrarà el pròxim divendres 1 de març, on la convidada especial d’enguany serà la Consellera de Cultura i directora de la Institució de les Lletres catalanes, Laura Borràs.

A banda de la publicació de l’obra  per l’Editorial Pagès Editors, el guanyador del certamen s’endurà un premi en metàl·lic de 3.000 euros. De les 90 obres presentades, la majoria són d’autors catalans, valencians, o de les Illes Balears, però també han arribat treballs procedents de Bèlgica, Àustria i Andorra. Un fet que sumat a l’augment de participació d’enguany, demostra el prestigi que ha anat cobrant la cita des de la seva creació.

La gala espera reunir unes 400 persones al Restaurant Resquitx, i comptarà amb una lectura de poemes a càrrec d’una desena d’alumnes de l’Escola El Carme de Mollerussa. Així mateix, familiars de la poetessa d’Ivars d’Urgell o membres de la Fundació Maria Mercè Marçal també tenen previst assistir-hi.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.