El premi ‘Joan Solà’, per primera vegada desert

L’acte d’homenatge al filòleg ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana de la UdL. FOTO: UdL

El Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana “Joan Solà”, que impulsen el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, ha quedat desert per primer cop en la seua història, que es va iniciar ara fa sis anys. Així ho ha comunicat el catedràtic de la UdL Joan Julià-Muné, durant la lectura del veredicte, que ha tingut lloc aquest migdia al Saló Víctor Siurana del Rectorat.

El jurat del premi, integrat per Joan Argenter (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Nicolau Dols (Universitat de les Illes Balears, IEC), Maria-Rosa Lloret (Universitat de Barcelona, UB), Max Wheeler (Universitat de Sussex) i Joan Julià-Muné (UdL), ha decidit per una majoria de tres sobre cinc no adjudicar enguany el premi. “Tot i que els treballs que s’han presentat són interessants, no assoleixen el detall, la rigorositat i la qualitat que precisen un premi d’aquestes característiques”, ha explicat Lloret com a secretària del jurat.

En l’acte d’homenatge al filòleg lleidatà han participat el rector de la UdL, Roberto Fernández; la vídua de Joan Solà, Adelaida Martínez; l’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau; la directora de l’IEI, Montse Macià; i el catedràtic de Filologia Catalana de la UB, Josep Murgades, que ha pronunciat la conferència Per què estudiar una llengua?.

El Premi Joan Solà està dotat amb 10.000 euros, mercès al patrocini de la Diputació de Lleida, i la publicació del treball a Edicions de la UdL. Té com a objectiu guardonar bianualment investigacions en qualsevol àrea de coneixement de la filologia catalana. Així, la primera edició (2010) va estar dedicada a la variació lingüística, la lingüística aplicada, la història de la llengua, la història de la lingüística i l’edició de textos; la segona (2012), a la sintaxi; la tercera (2014), a la semàntica, lexicologia i lexicografia; i la d’enguany, a la fonètica descriptiva, fonologia, ortoèpia i morfologia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.