El president del Parlament rep a membres del Consell de Participació Adolescent el Dia Universal de l’Infant

CPA parlament 1

Cinc representants del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa han estat rebuts aquest matí pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, en l’audiència organitzada per UNICEF amb motiu del Dia Universal de l’Infant, que coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants. Prèviament l’alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament, Marc Solsona, també els ha donat la benvinguda.

Una de les representants de Mollerussa ha estat escollida per traslladar a Torrent una de les sis preguntes que s’han formulat a l’hemicicle en relació als Drets dels Infants. En concret, ha demanat saber què és podria fer per erradicar la pobresa a Catalunya. Altres qüestions que s’han plantejat ha estat saber quines mesures s’han de prendre per evitar casos de violència cap als infants, com es pot fomentar l’ús d’energies renovables, què fa Catalunya amb els infants refugiats i els no acompanyats, com es pot afavorir la conciliació familiar perquè els pares i mares passin més temps amb els seus infants o quina seria la manera què els infants poguessin fer sentir la seva veu al Parlament de Catalunya.

A banda del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, també han participat a l’audiència representants de l’Escola Petit Món-Felisa Bastida (Castelldefels), del Consell d’Infants d’Igualada, de l’Escola Nou Patufet (Barcelona), del Consell d’Infants de Vilassar de Dalt, de l’Institut Escola Teresa Altet (Rubí), del Consell d’Infants de Tarragona i de l’institut Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat.

Cal recordar que Mollerussa es va anticipar ahir a la celebració del Dia Universal de l’Infant amb l’acte d’inauguració d’una nova senyalització per promoure la convivència i l’ús responsable de l’espai públic a la zona del centre. També es va il·luminar la façana de l’Ajuntament i la fot de color blau en suport a la commemoració, una il·luminació que es podrà tornar a veure aquest vespre.


Informa: Redacció Foto: Aj. de Mollerussa

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.