El pressupost de Mollerussa per aquest 2022 duplica la inversió en la renovació i manteniment de les vies públiques

Els comptes inclouen partides també per adequar el parc municipal i el carril bici així com per redefinir el mercat central i per a la compra d’un edifici per ubicar el refugi d’animals

El pressupost de l’Ajuntament de Mollerussa per aquest 2022 destinarà 200.000 euros a la renovació i manteniment del ferm de les vies públiques, un import que es duplica respecte a l’any passat. En paral·lel, el consistori habilitarà 91.000 euros a l’adequació del parc municipal i la compra de nous jocs infantils i 25.000 euros més per iniciar la remodelació del carril bici. Així mateix, es destinaran 2.900 euros a l’estudi conceptual del projecte del mercat central, que vol convertir-se en un espai gastronòmic, i 16.000 euros més a la compra d’un edifici on ubicar el refugi d’animals.

El pressupost d’enguany, que ascendeix a 15.547.922 euros, un 1% més que el passat, prioritza també la inversió en equips informàtics i càmeres de videovigilància, però destina també 52.000 euros a la compra de vehicles de jardineria, ja que el consistori recupera la gestió del servei al maig. Un fet que ha contribuït a la reducció d’un 4,7% de la despesa corrent (6,4M€), però també a l’increment d’un 5,9% del capítol de personal (6,2M€).

D’altra banda, el pressupost 2022 inclou l’amortització d’1.489.000 euros, mig milió més que en l’anterior exercici. D’aquesta manera, l’Ajuntament preveu reduir la ràtio d’endeutament a un 67,4%, la xifra més baixa dels darrers anys.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.