El pressupost del Consell del Pla d’Urgell per al 2023 supera els 14 milions d’euros, un 11’3% superior a l’actual

Una de les actuacions previstes és el cobriment del vas de l’abocador comarcal

El pressupost del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a l’any 2023 ascendeix fins a 14.296.308,61€, un xifra que és un 11,3% superior a la de l’exercici en curs, d’acord amb l’aprovació inicial que li va donar el Ple celebrat ahir al vespre. Com a principals novetats dels comptes per al 2023, en destaquen l’aprovació de la nova Relació de Llocs de Treball (RLT) i l’absència de crèdits bancaris, donat que la Corporació destinarà enguany el romanent existent a la cancel·lació del préstec contret l’any 2006 per a les obres de l’edifici de serveis municipals, construït adjacent a la seu de l’edifici modernista de Can Niubó, a Mollerussa. 

En la roda de premsa celebrada aquest dimarts, el president de l’ens, Rafel Panadés, ha destacat que l’aprovació de la RLT era un objectiu d’aquest mandat i ha agraït la col·laboració de totes les parts en la negociació col·lectiva que s’ha dut a terme durant prop de 2 anys. Pel que fa les inversions, el gerent del Consell, Carles Esquerda, ha subratllat que una de les actuacions de major pressupost que s’hi preveuen és el cobriment del vas de l’abocador comarcal.

Programa Orienta

En el transcurs de la roda de premsa, el Consell Comarcal també ha presentat als mitjans de comunicació el Programa Orienta, dedicat a l’orientació i a l’acompanyament a la inserció laboral que s’adreça a persones en situació d’atur o en situació de precarietat laboral. Per participar-hi, cal estar inscrit al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb una demanda activa en el moment d’iniciar el programa. Les persones que hi participaran rebran un assessorament personalitzat, acompanyament en el procés d’inserció laboral i formaran part d’una borsa de treball. 

El Programa Orienta és  un dels programes d’ocupació que juntament amb el 30 plus o el Programa Treball i Formació gestiona el Consell Comarcal amb la col·laboració del SOC i altres entitats col·laboradores per un pressupost total d’1,2 milions d’euros.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.