El programa Treball i Joves, que s’allarga fins al febrer, ja compta amb 14 insercions laborals a Lleida

La Ionela és una de les persones que han trobat feina gràcies al projecte Treball i Joves. Un projecte que facilita, mitjançant l’acompanyament individualitzat, l’accés a un lloc de treball, a formació professionalitzadora i a la millora de les competències clau per accedir al mercat laboral. El Programa està subvencionat pel Fons Social Europeu i pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Enguany  s’han assessorat 17 joves d’entre 16 i 29 anys al Pla d’Urgell. A la província de Lleida s’ha tutoritzat a un total de 34 persones, 14 de les quals tenen un contracte igual o superior a 6 mesos.

Des del projecte, els joves reben setmanalment tutories individualitzades i també grupals on se’ls assessora, se’ls ensenya a buscar feina i a millorar les seves competències com a professionals. Amb el programa és pretén  generar relacions de sinergia amb les empreses per poder donar resposta a les seves necessitats facilitant la inserció laboral dels joves que participen al programa i també es fan visites per conèixer el teixit empresarial i es desenvolupen activitats de caire social, com ara el voluntariat.

El programa també ofereix assessorament en projectes d’emprenedoria, com és el cas del Marc, un jove que gràcies al projecte està creant el seu propi negoci. Una botiga de bicicletes de neu.

El programa actualment s’està duent a terme a sis comarques de Catalunya: l’Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d’Urgell, Segrià i Tarragonès mitjançant una xarxa d’entitats. La Fundació Persona i Valors, és l’encarregada de dur a terme el Programa a les comarques de Lleida i rep el suport de Ceina i altres entitats del territori, com ara l’Oficina Jove del Pla d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.