El projecte d’urbanització de la zona de la Vila Closa es portarà a aprovació al ple ordinari de l’Ajuntament de Molleruusa d’aquest dijous

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari d’aquest dijous el projecte d’urbanització de la zona de la Vila Closa que comprèn també la Plaça Manuel Bertrand, Plaça de l’Ajuntament, Plaça del Pla d’Urgell i Plaça Major així com el carrer de Jacint Verdaguer. El projecte, que compta amb un pressupost de gairebé 2.500.000€, contempla l’eliminació de l’aparcament i el trànsit rodat a tot el centre, amb l’excepció de la càrrega i descàrrega i el pas del veïnat.

D’altra banda, la plaça de l’Ajuntament deixarà de tenir la font actual, que serà substituïda per un sistema de brolladors que contribuiran a no hipotecar l’espai permanentment i la reducció dels pendents per tal de millorar l’accessibilitat en el cas de la zona de la carretera. També s’ha previst en el projecte donar solució als episodis d’inundacions a nivell d’infraestructures soterrades, unes solucions que ja es començaran a aplicar amb les obres de construcció del col·lector que ja han estat licitades i la primera fase de les quals està previst que comenci en breu.

Tot i que el projecte inclou també la remodelació de la plaça Pla d’Urgell, de moment no es farà ja que hi ha la previsió que s’hagi d’enderrocar dos dels edificis que hi donen perquè l’ordenació del POUM així ho preveu.

Paral·lelament, la Junta de Govern del passat 25 de gener va aprovar també el projecte d’urbanització de l’avinguda de Catalunya, amb un pressupost de gairebé 550.000 euros. Les característiques més destacades són que es manté el doble sentit de circulació de la via i que la vorera est s’amplia a 2,5 metres i es converteix en una mena de bulevard amb mobiliari urbà i arbrat que connectarà el futur equipament previst a Cal Castelló amb la plaça de Sant Jaume.


Informa: Meritxell Castillo

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.