El projecte intergeneracional del Casal d’Avis, inclòs al Banc de Bones Pràctiques de Govern Locals

Els participants, en una de les sessions del projecte. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

El programa Coneixent-nos grans i petits, promogut pel Casal de la Gent Gran en col·laboració amb els centres escolars de la ciutat i l’Espai Jove Intercultural per tal de potenciar la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú, ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aquest reconeixement arriba després que les entitats impulsores hagin valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals. El projecte, que va començar a implantar-se a partir del curs 2014-2015, consisteix en diferents tallers impartits per usuaris voluntaris del Casal de la Gent Gran en horari lectiu a escoles bressol, escoles de primària i instituts en funció de les habilitats de cadascú i que passen per ganxet, violí, sardanes, jocs tradicionals o contes amb titelles, entre altres. Val a dir que cada curs hi participen una mitjana de 15 usuaris del casal i uns  1.500 alumnes.

Aquest és el segon projecte dut a terme per l’Ajuntament de Mollerussa, en concret per la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància, que s’inclou al Banc de Bones Pràctiques de Governs Locals després del de l’Espai Jove Intercultural.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.