El Reconeixement Ànima de Mollerussa ret homenatge pòstum a Pere Casaldàliga

La cinquena edició dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa ha retut un homenatge pòstum a l’obra social del bisbe Pere Casaldàliga, mort l’agost passat amb 92 anys. El guardó s’ha entregat a l’associació Araguaia, que presideix la seva neboda, Glòria Casaldàliga, i manté viva la lluita de l’eclesiàstic en defensa dels pobles indígenes del Brasil i també del medi ambient, especialment de l’Amazònia. Ho fa a través de l’associació Ansa.

El premi està impulsat per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries (CIS) Ángel Olaran. L’acte de lliurament s’ha fet al Teatre L’Amistat amb mesures de seguretat per la Covid i ha estat presidit pel Conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé.

El missioner basc Angel Olaran, que ha pogut assistir a l’acte també, ha reivindicat el bisbe Casaldàliga com un referent. Olaran porta a terme tasques humanitàries a Etiòpia, on ha ressorgit el conflicte armat i ha denunciat que encara no hi ha arribat cap comboi humanitari.

Enguany, el lliurament del premi s’ha pogut seguir en streaming pel canal municipal de Youtube de l’Ajuntament de Mollerussa.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.