El Saló de l’Automòbil de la 145a Fira de Sant Josep bat rècord de vendes, per valor 7,6 milions d’euros

El 37è Saló de l’Automòbil, emmarcat a la Fira de Sant Josep. FOTO: Fira de Mollerussa.

 

El 37è Saló de l’Automòbil de Mollerussa, celebrat del 16 al 19 de març i en el marc de la 145 Fira de Sant Josep, va assolir un nou rècord pel que fa a volum de negoci amb 7.601.473 euros, xifra que suposa el millor registre des que Fira de Mollerussa disposa d’aquestes dades. En total es van vendre 284 cotxes, dada que també esdevé una de les més altes i que no s’aconseguia des del 2007. El director de l’ens firal, Poldo Segarra, ha fet públic aquest matí el tancament de vendes del Saló, en un balanç que ha qualificat “d’èxit”.

Segarra ha afegit que una conseqüència d’aquestes bones xifres ha estat l’increment de la mitja de preu dels cotxes venuts, la qual s’ha situat enguany en 26.766 euros, un import que també és el més alt assolit pel certamen i que ha anat augmentant de forma considerable en els darrers anys,  estant aquest 2017 molt per sobre dels 25.021 de l’any passat o dels 22.865 del 2014. En aquest sentit, el director ha dit que aquestes dades constaten “una recuperació important en els últims anys”.

Destaca també en aquesta línia, el creixement enguany dels preus dels cotxes venuts, amb un 46% de les vendes amb un cost superior als 24.000 euros, mentre que l’any passat aquest percentatge era del 40%, l’any 2015 representava el 34% i tan sols el 28% en l’edició del 2014.

Pel que fa al cotxe més car venut al certamen va ser un Land Rover Sport per un valor de 162.000 euros, mentre que el més econòmic va ser un Skoda Fabia Like per 9.490 euros.

Altra de les dades registrades del Saló es refereix a la procedència dels compradors, amb 10% de Mollerussa, un 14% d’altres poblacions del Pla d’Urgell, el 19% de Lleida ciutat, el 46% de la resta de la demarcació de Lleida, un 3% de la província de Barcelona, un 5% de Tarragona i un 3% de fora de Catalunya.

Pel que fa a poblacions destaquen els 54 cotxes venuts a visitants de Lleida ciutat, el 29 a Mollerussa, els 11 a les Borges o els 10 a Juneda, mentre que a Barcelona es van vendre 10 cotxes (Terrassa, Calaf, Manresa o Sabadell, entre altres); a la província de Tarragona es van vendre 13 cotxes a Flix, Montblanc, Reus, Valls, Pla de Santa Maria…, i a fora de Catalunya 8 cotxes a punts com a Monzón, Benasque, Fraga, Mequinenza, Terol o  Puerto Alcudia, en Mallorca.

Respecte de la distribució de les vendes per dies, el diumenge dia 19 va ser el dia més fort amb 121 cotxes venuts, seguit del dissabte amb 79.

La 145 Fira de Sant Josep es va celebrar del 17 al 19 de març, si bé el Saló de l’Automòbil va obrir un dia abans, dijous dia 16, les seves portes.  El certamen va aplegar 304 expositors en total, dels quals 22 corresponien al 37è Saló de l’Automòbil, localitzat en el Recinte de les Piscines, amb la participació de les marques més rellevants del mercat i una exposició de més de 6.000 m2 d’ocupació.

Els bons resultats pel que fa al volum de negoci assolit en aquest Saló de l’Automòbil fa que “tinguem més a l’abast l’objectiu d’arribar als 10M€” aquest any 2017 en venda de cotxes, tant nous com d’ocasió, en el còmput global de les tres fires anuals que organitza Fira de Mollerussa: Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor, ha afegit el director. La suma l’any 2016 dels tres certàmens va ser de 8,8 M€ en vendes directes.

Cal recordar que precisament demà divendres i durant tot aquest cap de setmana del 7 al 9 d’abril, el Recinte Firal de Mollerussa acull la 29a edició de la fira Autotrac, dedicada al sector d’ocasió de la maquinària agrícola i industrial, automòbils, furgonetes i camions.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.