El Salt del Duran serà dissabte punt d’observació de l’univers

El Salt del Duran viurà aquest dissabte dia 20 de juliol la primera Nit d’Astronomia impulsada pels Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran. L’activitat s’organitza amb la voluntat de donar a conèixer un espai idíl·lic per a la visualització de cossos celestes donat la poca contaminació lumínica que l’envolta. En aquest sentit, l’entitat mollerussenca també desitja que la jornada ajudi a recuperar i dinamitzar aquest espai emblemàtic de la comarca.

L’activitat anirà a càrrec de l’especialista Roman Florensa, que ja ha dirigit diversos tallers d’astronomia en altres punts de la comarca com l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Florensa estructurarà la sessió en dos blocs, una primera part teòrica per explicar la ubicació dels astres al mapa universal i una segona de pràctica que permetrà visualitzar-los a través d’un telescopi.

L’activitat començarà a les 22.00 h de la nit (té previst allargar-se dues hores), és gratuïta i està adreçada a tots els públics. Com a curiositat, se celebrarà el mateix dia que es compleix mig segle de l’arribada de l’home a la Lluna.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.