El sector agrícola reclama a Acció Climàtica que resolgui ràpid les compensacions per als cultius afectats per la sequera

També han criticat al govern espanyol per excloure’ls dels ajuts publicats el passat juliol

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i Manifest del Gran Urgell han demanat públicament aquest matí en una roda de premsa celebrada a Miralcamp que el DACC respongui a les al·legacions als ajuts per les pèrdues de cultius amb la màxima celeritat possible.

Malgrat valoren positivament els ajuts que prepara el Departament, les tres entitats avalen les tres esmenes enviades amb l’objectiu de garantir la supervivència de les seves explotacions. Es demana així que els mòduls base d’ajut s’adaptin als costos de producció reals dels cultius afectats; també que s’eliminin els topalls màxims i mínims per explotació per garantir que l’ajut cobreixi el màxim de despeses dels professionals agraris i que els condicionants per accedir-hi siguin coherents; i per últim, que no s’exclogui cap explotació afectada per la sequera.

També s’ha volgut manifestar el malestar amb el Ministerio de Agricultura de l’estat per haver exclòs a 50.000 ha de cultius extensius en els ajuts a la sequera publicats el passat juliol.

En aquest manifest també hi ha donat suport diferents entitats com Afrucat, ASAJA, la Plataforma de pagesos o conills, AEFA, el Canal Sagarra-Garrigues i els Canals d’Urgell.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.