El sector automobilístic tanca a les fires de Mollerussa amb 11,2 milions d’euros en vendes, la seva millor xifra històrica

Moment de l’extracció de la butlleta guanyadora del sorteig d'Autotardor, amb la notària i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra. FOTO: Fira de Mollerussa

Moment de l’extracció de la butlleta guanyadora del sorteig d’Autotardor, amb la notària i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra. FOTO: Fira de Mollerussa

 

El sector d’automoció present als tres certàmens que organitza Fira de Mollerussa de forma anual –Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor– ha batut aquest 2017 el rècord històric pel que fa a nombre de vendes i volum de negoci, amb 554 cotxes venuts –entre nous i d’ocasió– per un import d’11.265.534 €. Així ho ha fet públic aquest matí el director de l’ens firal, Poldo Segarra, amb motiu del tancament de la darrera d’aquestes tres fires, l’Autotardor, celebrada el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre. Els registres assolits, ha afegit Segarra, superen en 52 cotxes i 1,2 MEUR, la millor xifra que es tenia fins ara i que es va aconseguir l’any 2006 amb 502 cotxes venuts per una suma de 10 milions d’euros.

Les bones expectatives anuals ja van quedar paleses a la passada edició de l’Autotardor; unes previsions que responien a la tendència de recuperació dels darrers anys i davant els resultats de les altres dues fires que es van celebrar a la primavera. Un cop conegut el tancament d’aquest certamen, Segarra ha certificat els bons registres, que també s’han donat al certamen Autotardor.

Així, la 23a edició de l’Autotardor que es va celebrar del 20 al 22 d’octubre ha finalitzat amb 117 cotxes venuts per una suma total d’1.695.253 euros, dades que suposen el seu segon millor any per darrere del tancat el 2016. Segarra ha afegit que, malgrat s’han fet menys vendes que l’any passat -es van tancar 131-, l’import total d’aquestes és similar, la qual cosa ha atribuït al nivell més alt dels automòbils exposats, amb vehicles de gerència, amb pocs quilòmetres o de Km 0.

En aquest sentit, el director s’ha referit a l’increment de la mitja del preu de cotxe venut en aquesta darrera convocatòria, l’import del qual s’ha situat en els 14.489 euros, i ha ressaltat el fet que la mitja ha experimentat una crescuda important en les tres darreres edicions, mentre que durant l’interval del 2009 al 2014 pràcticament no es va moure dels 10.000 euros. L’any 2015 va ser de 12.319 i el 2016 va pujar a 13.162 euros. Altra de les dades que corroboren la cada vegada més alta qualitat dels cotxes exposats és que el 59% dels cotxes venuts al passat Autotardor van tenir un preu superior als 12.000 euros i un 29% més de 18.000.

Respecte a la procedència dels compradors també d’aquesta edició de l’Autotardor, es manté el 15% dels compradors de fora de la demarcació de Lleida que ja es va enregistrar l’any passat. Per percentatges, els compradors van ser: 14% de Mollerussa, 18% de la resta del Pla d’Urgell, 15% de Lleida capital, 38% d’altres punts de Lleida, 7% de Barcelona, 5% de Tarragona i 3% de fora de Catalunya.

Altra de les dades de les butlletes corresponents als cotxes venuts es refereix al cotxe més car venut en aquesta edició del certamen i que va ser un BMW per 35.500 euros, mentre que el més econòmic va estar un Opel Vectra per 1.300 euros.

Pel que fa a les compres per dies, diumenge va ser quan es van registrar més vendes, amb 55 operacions.

Durant l’acte d’avui, Segarra ha dit també que de cara a pròximes edicions el plantejament des de l’ens firal aniria encarat a “intentar ampliar la gamma del producte exposat” amb camions, motos, quads…, així com “completar els certàmens amb expositors complementaris” com podrien ser les assegurances, els complements per a vehicles o serveis d’ITV.

D’altra banda, aquest matí s’ha realitzat el sorteig, davant notari, del Premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de l’Autotardor, una iniciativa que té com a objectiu incentivar les vendes durant la fira i que està patrocinada per l’ens firal i els expositors del sector automoció presents al certamen.

En aquesta ocasió ha resultat guanyadora d’aquest premi la veïna de l’Espluga Calba, Laura Gaya, per la compra d’un cotxe Renault Fluence al concessionari Autansa 300 amb seu a Fondarella.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.