El sector de l’automoció a les fires de Mollerussa tanca l’any amb 258 cotxes venuts per 6,5 MEUR

L’ens firal destaca les xifres assolides tot i haver traslladat Sant Josep al juny i la suspensió de l’Autotrac

El sector de l’automoció present als dos certàmens que ha organitzat aquest 2021 Fira de Mollerussa –el saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep i la fira d’ocasió Autotardor- ha venut un total de 258 cotxes, entre nous i d’ocasió, i ha assolit un volum de negoci de 6.598.475 euros. Les xifres les ha donat a conèixer el director de l’ens firal, Xavier Roure, que ha fet balanç de la 26a fira Autotardor celebrada del 22 al 24 d’octubre i durant la qual es van fer 86 vendes per un import d’1.608.432 euros. El director de Fira de Molleurssa ha posat en valor les xifres obtingues enguany tenint en compte la situació sanitària que va portar a traslladar la Fira de Sant Josep al juny i a suspendre l’Autotrac, que s’havia de fer l’abril.

Roure ha valorat molt positivament les xifres aconseguides enguany, no només perquè l’any 2020 no es va poder portar a terme cap activitat firal, sinó també per “la incertesa” d’aquest 2021 davant la pandèmia i l’afectació als certàmens firals. En aquest sentit, ha recordat que Fira de Mollerussa va traslladar la fira de Sant Josep amb mes de juny i va decidir suspendre a l’abril d’edició d’Autotrac, dedicat al sector del vehicle d’ocasió de la mateixa manera que l’Autotardor. En el cas d’aquest saló que sí es va celebrar, Roure ha remarcat la convulsió del mercat en el moment actual.

Fira de Mollerussa ha tancat el calendari firal del 2021 després de la celebració la setmana passada de la Mollerussa Lan Party. El director de l’ens firal ha fet un balanç en què ha parlat d’un primer semestre “complicat”, pràcticament sense activitat firal, i a un segon semestre més “normalitzat” durant el qual s’han pogut dur a totes les activitats previstes (Expoclàssic, Concurs de Pintura Ràpida ‘Ciutat de Mollerussa’, Autotardor i Mollerussa Lan Party). Xavier Roure ha indicat que Fira de Mollerussa encara el 2022 “amb total normalitat” i la recuperació de tota l’activitat firal, que ha qualificat de “necessària”.

El preu mitjà dels cotxes venuts a l’Autotardor, el més alt de totes les edicions del certamen

Pel que fa a l’Autotardor, el certamen d’ocasió va reunir 17 expositors del sector de l’automoció, que van oferir un parc expositiu d’uns 400 cotxes amb diversitat de preus. El cotxe més car que es va vendre va ser un Mercedes GLE Coupe, per 64.500 euros, mentre que el més econòmic va ser un Opel Meriva per 2.600 euros.

El director de Fira de Mollerussa ha destacat que el preu mitjà dels cotxes venuts enguany ha estat el més alt de la història del certamen. En concret, es va situar en els 18.703 euros, superant els 17.005 euros de mitjana del 2019. El 44% dels cotxes venuts a l’Autotardor van tenir un preu superior als 18.000 euros.

Així mateix, aquest dimarts s’ha dut a terme el sorteig davant notari del premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de l’Autotardor. Aquest premi, patrocinat per Fira de Mollerussa i els expositors del certamen, ha anat a parar enguany a un veí d’Ivars d’Urgell (Pla d’Urgell) que va adquirir un BMW model X2 a l’expositor Solcar, de Tàrrega.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.