El sector del vi aguanta la crisi gràcies a l’impuls de noves varietats i el mercat internacional

Al celler Castell del Remei, ubicat a Penelles però considerat com a propi de la comarca del Pla d’Urgell, produeixen unes 650.000 ampolles anuals de diferents varietats de vi. En els darrers dos anys, la facturació ha crescut al voltant d’un 5 per cent, procedents, en bona part, de la posada a la venda de nous productes. Un increment que, en el seu cas, han notat més al mercat nacional tot i que, pel que fa al consum, s’ha registrat una tendència a la baixa. Una situació que contrasta amb el que passa a escala mundial, on el vi es cada cop més apreciat. És per això que el repte a assolir es incrementar-ne l’exportació cap al continent americà.

Castell del Remei forma part, des de fa gairebé un any i mig, d’un grup empresarial integrat per quatre cellers: 3 dels quals ubicats a la DO Costers del Segre i l’altre a la de la Conca de Barberà. Un fet que contribueix positivament en la seva voluntat de continuar aplicant recerca i innovació en els seus productes, seguint una tendència que, en les darreres dues dècades, ha contribuït a augmentar la qualitat dels vins catalans.

Un esforç que topa, ara per ara, amb el preu del vi que, a conseqüència de la crisi econòmica, s’ha vist ajustat i que en els propers anys s’haurà d’anar revisant a l’alça.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.