El subdelegat del Govern es reuneix amb el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha mantingut avui una reunió amb el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, amb qui ha repassat les qüestions relacionades amb infraestructures que més preocupen als alcaldes d’aquesta comarca.

Crespín tenia pendent aquesta reunió després que el CC del Pla d’Urgell fes públic a finals de setembre un manifest dels alcaldes en el que es reclama millores a l’A-2, un tercer carril en els dos sentits de la marxa e incrementar la seguretat viària de l’autovia al seu pas per la comarca. La reunió prevista va ser aplaçada per part de l’ens comarcal.

En el decurs de la reunió, el subdelegat del Govern ha demanat al president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell “desvincular la variable del manteniment de la via com a factor determinant de l’increment de l’accidentabilitat a l’autovia A-2”. Crespín ha destacat, en aquest sentit, que “malgrat el lamentable increment d’accidents a la via en els darrers mesos,  el Ministeri de Foment no té identificat cap Tram de Concentració d’Accidents (TCA) a l’A-2 al seu pas per la província de Lleida”.

Pel que fa la reclamació plantejada pels alcaldes del Pla d’Urgell sobre la construcció d’un tercer carril a l’A-2, el subdelegat del Govern ha informat a Rafel Panadés que “des de fa mesos el Ministeri de Foment ha iniciat els primers estudis per valorar la possibilitat d’incorporar un tercer carril en alguns trams de la xarxa, possibilitat que vindria donada per l’elevat nombre de vehicles que a diari transiten per l’A-2”. Segons les dades de Foment,  l’aforament de la via oscil·la entre els 14.000 vehicles/dia en els trams de menor concentració i els 40.000 en aquells punts amb més densitat de circulació.

José Crespín ha recordat que el Ministeri de Foment  va licitar el passat 1 de juliol el projecte de rehabilitació d’un tram de 15 quilòmetres de l’autovia A-2, entre l’enllaç de Torrefarrera i Els Alamús (km del 460 al 475) amb un pressupost de 9,3 milions d’euros amb l’objectiu de millorar el ferm i fer una intervenció a nivell estructural i de forma localitzada en aquells punts que presentin un deteriorament més acusat. Aquest projecte està pendent de l’adjudicació definitiva per dur a terme les obres.

El subdelegat del Govern també s’ha referit en el decurs de la reunió a la licitació per part de Foment dels estudis de trànsit i de les necessitats d’actuació en l’AP-2, estudis “imprescindibles per fer efectiu l’alliberament d’aquesta via, previst a l’agost de 2021”. Crespín ha insistit en que aquests estudis “confirmen el compromís del Govern d’Espanya amb les Terres de Lleida ja que va ser un dels primers compromisos adquirits pel president Pedro Sánchez, confirmen també el compromís de fer efectiu aquest alliberament i demostren l’interès i esforç per part del Ministeri de millorar la seguretat en la xarxa de carreteres de l’Estat a Lleida”.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.