El Teatre L’Amistat acull dimecres la 6a Marató de la Sang amb l’objectiu d’arribar a les 300 donacions

El Teatre L’Amistat acollirà dimecres 1 de juny des de les 10 del matí i fins les 10 de la nit la 6a Marató de Donació de Sang, una campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la implicació de l’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell. Amb l’eslògan “La sort de donar sang”, l’objectiu és superar les 243 donacions que es van aconseguir en la passada edició i arribar a les 300, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del doctor Juan  Manuel Sánchez, director territorial de Lleida del Banc de Sang i Teixits; de Lluïsa Visa, presidenta de l’Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell i del regidor de Salut, Josep Lavin.

Solsona ha volgut destacar de la importància de la donació de sang i de la solidaritat que implica i s’ha mostrat satisfet de la implicació de Mollerussa i la seva ciutadania en aquesta tasca. Per la seva banda, Sánchez ha indicat que les reserves de sang a hores d’ara es troben en situació de normalitat tot i que ha volgut alertar que hi ha alguns grups concrets com l’O negatiu i l’A negatiu en què cal fer especial incís, sobretot davant l’arribada de l’estiu.

La marató es complementa al llarg del dia amb diferents activitats lúdiques que compten amb la implicació d’entitats, institucions, empreses i particulars, segons ha explicat Lluïsa Visa, la qual ha indicat que enguany s’ha volgut fer una especial incidència a les escoles de la ciutat per treballar la conscienciació. Així mateix, també s’ha volgut mobilitzar la ciutadania a través de les xarxes socials sota l’etiqueta #MSangMollerussa per tal de buscar una major participació i arribar així a la fita de les 300 donacions.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.