El Teatre l’Amistat acull la presentació a empreses i entitats de la tercera prova pilot testada a Mollerussa SmartLab

smartlabL’Amistat ha acollit aquest matí la presentació a diferents entitats i empreses del sector de la mobilitat urbana de la tercera prova pilot que es testa dins el projecte Mollerussa SmartLab. Es tracta de Street Flow, un projecte de desenvolupament experimental sobre mobilitat intel·ligent que l’empresa multinacional Tecsidel ha dut a terme amb finançament concedit pel Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), depenent del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat d’Espanya.  La benvinguda a la presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha explicat que “Mollerussa ha fet una aposta decidida per ser una ciutat laboratori i oferir a les empreses la possibilitat de testar els seus projectes” per trobar així una porta més per donar a conèixer la ciutat arreu i estar ben posicionats en el sector de les noves tecnologies aplicades al benefici de la ciutadania.

El projecte presentat avui consisteix en un sistema instal·lat en un únic pòrtic, en aquest cas aprofitant el panell indicadors de poblacions que hi ha situats al carrer de Ferrer i Busquets just a la cruïlla amb Domènec Cardenal, que permet analitzar la composició vehicle a vehicle del trànsit que el travessa, amb l’objectiu de classificar-lo i mesurar-lo en detall. El sistema es va instal·lar a mitjans de juny i està previst que es mantingui com a mínim fins a finals d’any en prova ja que l’objectiu de l’empresa és testar-lo també tenint en compte diferents temperatures ambientals i condicions climatològiques, com pot ser la boira. L’aparell, que esta senyalitzat en la seva ubicació, pot comptabilitzar els tipus de vehicle que travessa aquesta via ja siguin camions o turismes, per exemple.

Aquesta tercera prova pilot arriba després de les dues anteriors que ja ha dut a terme dins el projecte Mollerussa SmartLab, impulsat per la Generalitat i al que està adherida des de finals de l’any passat. La primera va ser un estudi acústic i la segona la utilització d’una aplicació informàtica en el marc de l’organització de congressos i jornades.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.