El Teatre L’Amistat clou el centenari amb l’estrena de l’Oda a L’Amistat a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell

La peça, composada per Rafael Moreno i amb lletra de Jaume Suau, ha estat cantada pel Cor Stabat Mater i el Cor de Noies de l’EMMM

El Teatre L’Amistat ha tancat aquest vespre els actes de celebració del seu centenari amb l’estrena de l’Oda a L’Amistat, composta pel mollerussenc Rafael Moreno i amb lletra del també veí de la ciutat, Jaume Suau. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- OJC, dirigida per Alfons Reverté, ha estat l’encarregada d’interpretar-la, conjuntament amb el Cor Stabat Mater, i el Cor de Noies de l’Escola de Música de Mollerussa, amb Cristina Escolà, com a soprano, i Enric Prió, al piano, i l’acompanyament de membres del Cor Euridice de Les Borges Blanques.

Abans a l’estrena, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha agraït el gest de generositat del compositor en haver acceptat l’encàrrec de posar al servei de la ciutat “el seu talent i la seva capacitat” per crear una peça que quedarà permanentment en la història del Teatre L’Amistat. També ha anunciat que el concert ha estat enregistrat i es podrà veure pròximament pel canal municipal de YouTube.

Per la seva part, Rafel Moreno ha assegurat que “és un privilegi que la meva música formi part del llegat d’aquesta institució centenària” que té “la camaraderia i la solidaritat com a motor”. També ha volgut agrair la participació en aquest repte de Chema Tomàs, qui en va ser promotor juntament amb l’anterior regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo. Jaume Suau, per la seva banda, ha reconegut que fer la lletra d’un himne no és fàcil i sobretot quan ha de condensar “no només cent anys d’història sinó també d’empenta social d’una institució com aquesta” amb tot el que ha volgut significar.

En agraïment, Solsona ha fet entrega al compositor i al lletrista de l’Oda a l’Amistat de dues litografies numerades d’un tiratge limitat de cent exemplars realitzades per l’artista local Xavi Brufau, en commemoració també del Centenari del Teatre L’Amistat.

A banda de l’estrena de la peça encarregada especialment per commemorar l’efemèride, el concert, que ha omplert de públic el teatre, ha comptat també amb la interpretació de La clemenza di Tito, de Mozart, que ha obert l’actuació, i la 7a Simfonia, de Beethoven.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.