El temporal d’aigua, pedra i vent d’aquest dimarts causa danys en prop de 9.000 hectàrees de cultius de fruita i cereals

La tempesta d’aquest dimarts ha afectat més de 8.600 hectàrees de cultius de fruita i cereals de les comarques de la Noguera i el Pla d’Urgell, sent Linyola una de les més afectades, on van caure pedres de fins a 3 centímetres de diàmetre. És per això que el que ara es demana es celeritat en els peritatges i exempcions fiscals.

Només a Linyola es calcula que s’han produït unes pèrdues d’1 milió de quilos en fruita i de fins a 15 en panís. El temporal de pluja, pedra i vent, que es va iniciar a les poblacions noguerenques de Bellcaire d’Urgell, La Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer i Penelles, es va desplaçar posteriorment a les poblacions del Pla d’Urgell, on va descarregar amb més intensitat.

A banda dels danys a l’agricultura, també es van produir a diverses instal·lacions municipals de Linyola, com ara les piscines, on els motors de depuració van quedar negats, i el poliesportiu on, com en algunes cases particulars, es van inundar els baixos.

El Departament d’Agricultura estima uns danys d’entre el 15 i el 80 per cent en el miler d’hectàrees de cultius de fruita afectats, del 20 al 50 per cent en les 4.500 hectàrees de blat de moro i del 5 al 25 per cent en les 3.100 hectàrees de farratges que han patit les conseqüències del temporal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.