El tennis taula arriba a les escoles

Francesc Solans, Enric Mir, Carme Ortoll i Miquel Àngel CullerésEl president de la Federació de Tennis Taula de Lleida, Francesc Solans, ha presentat avui el projecte “Tennis taula a les escoles” al Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Lleida. La presentació ha estat presidida pel director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, juntament amb la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll, i acompanyats pel diputat de la Diputació de Lleida, Enric Mir. Aquest és un projecte pioner de la territorial lleidatana amb l’objectiu d’atansar el tennis taula a les escoles de la província en horari lectiu i dins de les classes d’educació física dels alumnes de 5è i 6è de primària.

El projecte es va posar en marxa durant el mes de febrer d’aquest any a 14 centres educatius, dels quals dos són d’educació especial, de sis localitats diferents de la província. En concret són Mollerussa, Les Borges Blanques, Castellnou, Vilanova de Bellpuig, Lleida i Balaguer. Això permetrà que fins a 334 alumnes practiquin el tennis taula. El programa consta de sis sessions d’una hora més una classe teòrica per a cada grup escolar, dirigides pel professorat amb l’acompanyament d’un monitor o entrenador del club més proper.
Solans ha agraït el suport tant de la Federació Catalana com de la Diputació de Lleida per poder endegar aquest projecte, que no hagués estat possible sense el paper essencial del Departament d’Ensenyament. Solans ha volgut posar en relleu que “el tennis taula aporta una sèrie de valors que poden ser reflectits de forma positiva a l’aula”. Ha remarcat el paper del seu predecessor, Jordi Fontanet, que “va creure que els nens podien aprendre una sèrie d’hàbitats que van des de la coordinació a la concentració”.

Per la seva banda, Carme Ortoll, ha dit que aquest ha estat un “treball en xarxa” i ha destacat la feina que s’està fent per part del professorat, dels serveis tècnics del Departament i de tota la gent involucrada de la Federació, que porten el tennis taula a les escoles amb l’objectiu de “contribuir al desenvolupament dels infants i en la seva qualitat de vida”. Ortoll ha fet saber que el projecte està funcionant molt bé, que tindrà continuïtat el curs vinent i ha animat a la resta de poblacions de la província a sumar-s’hi.

Per últim, Enric Mir, ha volgut expressar que “és una iniciativa innovadora i que té una repercussió especial. Des de la Diputació hem volgut estar-hi al costat i sentir-nos còmplices”. Mir també ha ressaltat tot el conjunt de valors que pot aportar aquest esport a tots els infants i ha pronunciat el lema de la Federació, “Servim en valors. Juguem net”.

Els nens i nenes aprenen que el tennis taula és un esport de reflexos, velocitat, concentració, coordinació i explosivitat. És un esport que no només és important la part física, sinó també la psicològica. Has de mantenir la concentració en tot moment per la complexitat tècnica d’aquest esport i saber contrarestar tots els efectes que es produeixen durant un punt. Aquesta concentració, segons molts estudis, ajuda als infants a fer-ho també amb el col·legi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.