El Voluntariat actiu al segle XXI, motiu de la II Trobada de Voluntariat a Mollerussa

Un instant de la jornada celebrada a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.

Prop de 125 persones van assistir aquest dissabte dia 7 a la II Trobada de Voluntariat que es va fer a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell sota el títol “El Voluntariat actiu alsegle XXI”, promogut pel Consell Social de Mollerussa i l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell.

La jornada va ser inaugurada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va fer una referència al 1985, quan l’ONU va proclamar el dia 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat i com des d’aleshores, el fenomen del voluntariat no ha parat de créixer amb diferents manifestacions. També va agrair la bona tasca feta des del Consell Social que duu a terme diferents eixos de treball encaminats a millorar la vida del conjunt de la  ciutadania,com pot ser el foment del voluntariat, el treball en xarxa, etc. Solsona va acabar la seva intervenció dient que “Mollerussa té ànima de voluntariat i ànima social”.

Les diferents intervencions van anar dirigides a aprofundir sobre quin és actualment el sentit que té la tasca del voluntariat dins la nostra societat.La ponència inaugural va anar a càrrec del senyor Josep Maria Canyelles expert en responsabilitat social corporativa (SRC), que va reflexionar sobre “El voluntariat creant valors per a les persones i la societat”.

La jornada va servir, també, per presentar la pàgina web realitzada pel CSM que pretén donar a conèixer els diferents projectes de voluntariat que es desenvolupen a la ciutat i que entrarà en funcionament a partir del dia 1 de desembre.

Els joves voluntaris van tenir un paper destacat ja que van ser elsprotagonistes de donar a conèixer diferents projectes que s’han dut a terme a la ciutat com és el camp de treball Coopera, el projecte “Dina en companyia”, que porta a terme la Fundació Catalunya-La Pedrera, o el projecte “Tot treballant pel bé comú”, que van presentar conjuntament alumnes de l’INS Terres de Ponent i residents de la Llar Terres de Ponent. També hi van participar algunes de les persones receptores de l’acció voluntàriala qual cosa va contribuir a  enriquir la taula d’experiències.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.