Els ajuntaments de Golmés i de Vilanova de Bellpuig ingressen el seu fons documental a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell

Uns 100 metres lineals de documentació des de mitjans del segle XIX i fins al 2004 de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i uns 130 més del de Golmés, que van des del segle XVI fins al XX, han ingressat a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell. Un fons entre el qual hi ha, per exemple, els originals dels llibres d’actes dels seus plens, que ja es poden consultar digitalment des de fa uns anys, com també els de la resta de municipis de la comarca.

Representants del Departament de Cultura i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, entre d’altres, han assistit aquest dimecres a la reunió de la comissió de seguiment de l’arxiu, que ja custodia el fons de Mollerussa, Sidamon, Castellnou de Seana i Linyola i ben aviat ho farà amb el de Vila-sana. De fet, l’equipament arribarà properament als 1.500 metres de documentació amb un ritme d’ingrés similar a d’altres del mateix tipus de la demarcació de Lleida.

Des del Departament de Cultura animen a la resta de consistoris, que encara no ho han fet, a què traslladin la seva documentació anterior a l’any 2000 als arxius comarcals per tal de garantir-ne una adequada conservació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.