Els ajuntaments d’Ivars d’Urgell i Vilanova de Bellpuig, nous col·laboradors de Mascançà

Ajuntament Vilanova Bellpuig

Els ajuntaments d’Ivars d’Urgell i Vilanova de Bellpuig ja formen part de la llista de consistoris de la comarca associats al Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà.  Ambdós institucions municipals han signat recentment el conveni de col·laboració que els permetrà donar suport a la tasca que du a terme l’entitat en pro de la cultura i la investigació científica a la comarca. En aquest sentit, cal recordar que deu dels setze ajuntaments del Pla d’Urgell estan associats a Mascançà, i des de l’entitat s’espera poder sumar en breu els sis que falten.

Entre altres aspectes, l’aliança permetrà als consistoris rebre la revista Mascançàque l’entitat publica anualment i de forma ininterrompuda des de fa 10 anys. Aquesta recull totes les recerques sobre la comarca i els seus pobles; així com totes les publicacions monogràfiques editades pel Centre de Recerques i els documentals de La memòria del Pla 1931-1955, l’organització d’actes, activitats i col·laboració amb aspectes relacionats amb la cultura, la recerca i la divulgació de la població i la comarca.

Reunió entre Mascançà i el consistori vilanoví per les X Jornades d’Estudis 

El passat dimarts 30 de juliol, Jaume Suau i Joan Yeguas es van reunir amb membres de l’ajuntament de Vilanova de Bellpuig. La trobada es va fer per preparar les futures X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell que es celebraran a Vilanova de Bellpuig el dissabte 26 d’octubre de 2019. Aquest aspecte ja havia estat acordat i presentat amb l’anterior consistori.

Aprofitant l’avinentesa, des del nou consistori sorgit de les eleccions de maig de 2019, es va fer una proposta de treball conjunt per al proper curs. La proposta que es donarà a conèixer a finals d’estiu i contindrà activitats de difusió del patrimoni i de la memòria històrica. I s’espera que tingui continuïtat durant la propera legislatura.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.