Els alumnes del nou institut de Mollerussa inicien les classes de manera provisional a l’antic hotel de Cal Duch

Secuencia 01.Imagen fija002

  • La intenció inicial era que s’hi estarien el primer trimestre però Ensenyament preveu que la mesura s’acabi allargant tot el curs, a l’espera de disposar dels terrenys on s’ubicarà definitivament el centre
ACN Mollerussa .- Els 47 alumnes del nou institut de Secundària de Mollerussa han iniciat aquest dimecres el curs escolar i ho han fet de manera provisional a les instal·lacions de l’antic hotel de Cal Duch, de propietat municipal, que ja estaven habilitades perquè fa uns anys van acollir també provisionalment l’escola les Arrels i, es dona el cas, que ja van ser utilitzades per alguns dels actuals estudiants quan van cursar Educació Infantil. Malgrat que la previsió inicia era que només s’hi passessin el primer trimestre, Ensenyament preveu que els alumnes del nou institut s’hauran d’estar a Cal Duch tot el curs sencer, a l’espera de poder disposar dels terrenys on s’ha d’ubicar de forma definitiva l’equipament. De moment, s’anomena Institut de Mollerussa 4 però la voluntat de la direcció és que la comunitat educativa, amb una especial implicació de l’alumnat, acabi escollint un nom per al nou centre. Inicialment, l’institut, que és el primer de Mollerussa que ofereix alemany, compta amb dues línies de primer d’ESO, que ampliarà el curs vinent amb el segon curs.

Poc abans de les vuit del matí han anat arribant els primers alumnes del nou institut de Secundària de Mollerussa, que es posa en marxa aquest nou curs escolar. Però les classes no s’han iniciat en les noves instal·lacions del centre que s’han de construir en uns terrenys ubicats a l’est de la capital del Pla d’Urgell, a continuació de la llar d’infants El Niu, sinó que ho han fet de forma provisional a l’edifici de l’antic hotel de Cal Duch, de titularitat municipal.Aquesta situació ha provocat que es doni la circumstància que alguns dels alumnes que van començar la seva trajectòria educativa a Cal Duch i posteriorment van traslladar-se a la nova escola les Arrels, ara tornin a les instal·lacions de l’antic hotel, però per cursar-hi la Secundària, encara que sigui de forma provisional, ja que el nou institut s’ha posat en funcionament per acollir, entre altres, els alumnes d’aquesta escola, a banda dels d’altres municipis del Pla d’Urgell com ara Golmés o Vila-sana.

L’institut, que és el primer públic de Mollerussa que ofereix alemany, utilitza la planta baixa i la primera planta de l’edifici en forma de lletra L que integrava l’antic hotel, mentre el xalet que forma part del complex de Cal Duch es fa servir com espai per a guardar material. Aquestes instal·lacions ja estaven habilitades com a centre educatiu després que fa uns anys també acollissin provisionalment l’escola les Arrels. Tot i això, Ensenyament ha efectuat treballs de pintura i d’adequació de l’espai per tal que l’antic hotel pogués atendre totes les necessitats dels alumnes del nou institut en l’inici del curs escolar.

La directora del nou centre de Secundària, Carme Rosell, ha explicat que, en un primer moment, des d’Ensenyament i des de l’Ajuntament de Mollerussa se’ls va comentar que l’institut funcionaria a Cal Duch de forma provisional durant el primer trimestre, tot i que des del departament sostenen ara que la mesura podria allargar-se tot el curs. Des de la direcció no ho veuen amb mals ulls, ja que valoren positivament les instal·lacions de què disposen a l’antic hotel i consideren que suposaria un major trasbals haver de canviar d’ubicació a mig curs que no pas fer-ho amb vista al curs vinent. Tampoc mostren massa ocupació a aquesta provisionalitat els pares i mares, tenint en compte que ja coneixien les instal·lacions de Cal Duch de quan els seus fills hi van estudiar Educació Infantil mentre es construïa l’escola les Arrels.

Malgrat que, de moment, s’anomena Institut de Mollerussa 4, des de la direcció del centre es vol posar en marxa un procés participatiu en què sigui la comunitat educativa qui acabi escollint un nom per al nou centre educatiu, amb un especial protagonisme de l’alumnat, segons ha comentat Rosell.

El nou institut s’ha de construir en uns terrenys situar darrera de la llar d’infants El Niu i des d’Ensenyament asseguren que resten a l’espera que l’ajuntament faci efectiva la cessió del solar on s’ha d’ubicar de forma definitiva el nou centre educatiu, amb una superfície aproximada de 7.282 metres quadrats. Tot i això, des del consistori assenyalen que, si bé, la comissió d’Urbanisme va donar llum verda el 31 de maig passat a la modificació definitiva dels terrenys per fer l’institut, encara no s’ha materialitzat la posada a disposició dels terrenys per part dels propietaris afectats. La previsió es que una vegada hi hagi aquesta disposició es pugui construir en uns dos mesos ja que estarà fet a base de mòduls prefabricats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.