Els alumnes del nou institut de Mollerussa no podran començar el curs al futur centre que s’ha de construir

foto_3370000

Els alumnes del nou institut de secundària que el Departament d’Ensenyament va anunciar que construiria a Mollerussa no podran començar el proper curs al futur centre que s’ha de construir en uns terrenys ubicats a l’est del municipi, a continuació de la llar d’infants El Niu. Així ho ha explicat l’alcalde Marc Solsona que ha afegit que de forma ”consensuada” s’ha decidit que el primer trimestre es cursi a les instal·lacions de l’antic hotel de Cal Duch, que fa uns anys ja va acollir de forma provisional l’escola les Arrels. Aquesta mesura s’ha hagut d’adoptar ja que si bé la comissió d’Urbanisme va donar llum verda el passat 31 de maig a la modificació definitiva dels terrenys per fer l’institut, encara no s’ha materialitzat la posada a disposició per part dels propietaris. Segons Solsona, quan es va decidir fer el nou institut a Mollerussa ja es va tenir en compte la capacitat del municipi per ”donar respostes a qualsevol eventualitat” i per això es cursaran per ”prudència” i de forma ”provisional” les classes a l’antic hotel fins al gener.
L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha anunciat aquest canvi en la previsió del nou institut durant la roda de premsa setmanal i a preguntes dels periodistes. En aquest sentit, ha considerat que ell no havia de ser el que donés a conèixer aquesta informació però com que se li ha preguntat ha respost perquè ”no volem amagar res”. Solsona ha assegurat que quan es va prendre la decisió de començar el curs a Cal Duch es va informar a les famílies a principis de juny.

En aquest sentit, ha remarcat que l’Ajuntament ”ha complert” amb el que li va demanar Ensenyament, que va ser l’habilitació de la planificació urbanística per poder fer el nou centre. Això no obstant, ha puntualitzat que una cosa és l’aprovació urbanística i l’altra la posada a disposició dels terrenys, que encara no es té. Ara s’està mirant si aquesta posada a disposició es fa a través de la ”repercussió dels terrenys dels propietaris en Pla el parcial subsegüent que es faci de la zona on es troben” o mitjançant una taxació que ja s’ha demanat per establir ”un principi de compravenda” dels mateixos.

Quan al mes de gener l’aleshores director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va anunciar la construcció d’aquest nou centre, va dir que el Departament tenia els diners per poder fer l’obra. La decisió també es va prendre perquè Mollerussa ”tenia possibilitat de fer front a qualsevol incidència que pogués sorgir”. Per ”prudència” i davant la certesa que al setembre l’obra no estarà enllestida, els alumnes cursaran el primer trimestre a Cal Duch, que també s’haurà d’adequar, perquè porta anys en desús des que va acollir l’escola les Arrels, si bé ja disposa de sala de professors i aules.

Això farà que es doni la circumstància que els alumnes que van començar la seva trajectòria educativa a Cal Duch i posteriorment van traslladar-se a la nova escola les Arrels, ara tornaran a Cal Duch, però per cursar la Secundària, encara que sigui de forma provisional, ja que el nou institut es construeix, entre d’altres, per acollir els alumnes d’aquesta escola, a banda dels d’altres municipis del Pla d’Urgell.

L’alcalde ha dit que la decisió també s’ha pres per una qüestió de ”governança i governabilitat” ja que ”les coses han anat com han anat”. Cal recordar que el departament d’Ensenyament ha canviat de color polític i si fins al maig va estar en mans del PDeCAT, des del juny, al capdavant dels serveis territorials hi ha el nou delegat Carles Vega, d’ERC. Solsona ha remarcat que quan es van plantejar les diferents opcions amb el Departament van negar-se a que les aules es fessin a dins d’algun altre centre perquè això podria provocar que es comencés i s’acabés el curs en un altre lloc i l’objectiu és que es tracti d’una situació de ”provisionalitat”.

El nou institut s’ha de construir en uns terrenys amb una superfície aproximada de 7.282 metres quadrats i comptarà amb dues línies que s’aniran ampliant els propers cursos. La previsió es que una vegada hi hagi disposició dels terrenys es pugui construir en uns dos mesos ja que estarà fet a base de mòduls prefabricats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.