Els Ànima reconeixen les dones víctimes de la guerra de Bòsnia-Hercegovina

Meliah Merzik i Maritza Kosanovic han recollit el guardó en el marc de la XIVa Vetllada Solidària del CIS Ángel Olaran

Les activistes bosnianes Meliah Merzik i Maritza Kosanovic han rebut aquest divendres el vuitè premi Ànima Ciutat de Mollerussa. Un reconeixement per la seva tasca en l’Associació de Dones Víctimes de la guerra de Bòsnia i Hercegovina, entitat que des de fa vint anys treballa per denunciar els casos de violència sexual exercida com a crim de guerra.

L’associació ha recollit el testimoni de 5.500 dones que van patir violència sexual durant la guerra de Bòsnia, donant suport psicològic i jurídic a les víctimes per tal d’iniciar un procediment penal contra els agressors.

Aquest homenatge també pretén commemorar els 30 anys de cooperació i solidaritat de les comarques de Ponent amb les víctimes de la guerra dels Balcans i visibilitzar la realitat de les dones de la regió del Tigray.

El lliurament dels premis s’ha fet en el marc de la XIVa Vetllada Solidària del CIS Ángel Olaran, celebrat al Restaurant Resquitx amb més de 350 assistents. Durant l’acte que ha comptat amb la presència del missioner i ha esta presidit per la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, s’han entregat els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol distingint el Club Tennis Taula Mollerussa, la Casa d’Aragó i a la tasca de voluntariat de Roser Garrofé, Rosa Palau i Josep Àngel Lavín.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.