Els Bombers expliquen com extingir un incendi als alumnes del CFGS de Gestió Forestal de l’INS Mollerussa

Analitzar la progressió del foc. És un dels casos pràctics plantejats als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural de l’Institut Mollerussa en el marc d’una visita al Parc de Bombers de la ciutat. Cremant unes bales de palla poden comprovar com el vent o l’orografia del terreny s’han de tenir en compte a l’hora d’atacar un incendi i evitar que avanci.

Els prop d’una trentena d’estudiants també han pogut conèixer tot el material que pot ser útil per a les tasques d’extinció d’un incendi. En aquest sentit, han après a fer l’estesa de les mànegues i han vist el funcionament del camió de Bombers, així com el vehicle lleuger que utilitza la unitat especialitzada en Actuacions Forestals, el GRAF.

Tot i que al Pla d’Urgell solen tenir menys avisos d’incendis forestals, a diferència de les comarques veïnes, les col·laboracions amb altres parcs de Bombers de la Regió de Lleida representen una quarta part dels seus serveis. El Parc de Mollerussa és, després del de la ciutat de Lleida, un dels que atén més incidències a la regió, juntament amb el de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.