Els comuns de Mollerussa demanen als responsables de la Casa Canal una gestió ecològica i transparent del Canal d’Urgell

ab95b07a-6b3b-4f3b-b208-db1c3dbcc1f4 Jaume Moya, candidat d’ECP al Congrés per terres de Lleida, i Josep Antoni Hereu, dels comuns de Mollerussa, s’han reunit a la Casa Canal amb el president de la Comunitat General de regants dels canals d’Urgell per conèixer el projecte de modernització de reg i els plantejaments de futur del canal.

Durant la reunió, Amadeu Ros, president de la Comunitat, ha exposat els projectes que han desenvolupat i la necessitat de fer-ho efectiu per garantir el recurs als regants, la producció d’aliments i la fixació de la població al territori.

Josep A. Hereu ha afirmat la necessitat de preservar els espais de les banquetes com a element de la identitat del territori i lloc d’esbarjo, alhora de la conveniència de reconèixer la contribució del canal a l’economia de les terres d’Urgell.

e61d03ea-a8ab-44c3-b9db-b36c530adbe6

Per la seva banda, Moya ha demanat explicacions sobre el projecte mediambiental vinculat a la modernització del canal, especialment en l’exigència de potenciar les energies renovables i el respecte a la biodiversitat i el paisatge. “Si la modernització ha de ser un projecte de País, no pot defensar-se sense integrar els principis de la nova cultura de l’aigua, la gestió transparent del recurs i la lluita contra el canvi climàtic”.

Els presents han coincidit en la constatació que l’aigua és un bé de titularitat pública, que ha de ser gestionat a partir de l’interès general i apartat de l’especulació financera, i finit, considerant la disminució del recurs causada pel canvi climàtic. En conseqüència, els objectius de sostenibilitat, d’eficiència i gestió democràtica han de ser la base pel futur del Canal.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.